Print en dessin

Pop-up restaurant serveert vis in blik

Geen kok, geen keuken; pop-up restaurant Tincan in Londen serveert alleen vis uit blik met wat brood en salade. Prachtig vormgegeven blikjes uit de hele wereld, zó mooi dat je ze eigenlijk niet open wilt maken. Ook tijdens Pop Up Week Amsterdam is er een 'Canned Fish Tapas Pop-up Bar'. Aanrader voor de echte food- en designliefhebbers!

Dit artikel is ouder dan drie jaar
Tincan6

Tincan

Blikvisrestaurant Tincan in Londen is een initiatief van architectenbureau AL_A en blijft zes maanden open. Het team ontdekte in Lissabon een oude hengelsportzaak die is omgevormd tot een piepklein, maar levendig restaurantje waar enkel vis uit blik verkocht wordt. Wat begon als een lunch, werd een nieuw project: fijnzinnige architectuur integreren in een restaurant dat de beste visconserven ter wereld serveert. "Het werd een hobby om deze conserven te zoeken. Het zijn allemaal beperkte oplages en niet te krijgen in de supermarkt." Het volledig zwarte en moderne interieur en de gekleurde, ouderwetse blikjes geven samen een bijzonder contrast.

 

Visjes in Lissabon

Stylink's eigen Floor en Anna waren vorig jaar december in Lissabon waar je naast restaurants ook winkels vindt met alléén maar blikjes vis. Bijvoorbeeld de beroemde Conserveira de Lisboa die al meer dan 80 jaar bestaat en waar je kunt kiezen uit honderden conservas de peixe.



share