Opleidingen

Woontrends toepassen in retail

3 februari 2020 - 17 februari 2020

Als retailer kom je continu in aanraking met woontrends en de woonstijlen. Achter deze microtrends zitten macrotrends en daarachter weer megatrends. In deze cursus leer je werken met deze nieuwe trends en de onderliggende waarden en die te vertalen naar jouw winkel of concept. 

Woontrends toepassen in retail Woontrend Blended Cultures

DE VERANDERENDE TIJDGEEST

We leven in een tijd van verandering! De consument van nu staat altijd in verbinding en pikt daarom veranderingen zeer snel op. Dit heeft grote impact op het klantgedrag en het is daarom voor retailers in de interieurbranche geen bijzaak maar prioriteit om zich bezig te houden met trends en maatschappelijke ontwikkelingen. Op deze manier kunnen retailers de consument adequaat blijven bedienen en blijft de branche levensvatbaar. 

woontrends toepassen in retail

IRRESISTIBLE

INretail heeft samen met trendwatcher Aafje Nijman de huidige tijdgeest IRRESISTIBLE geschetst. Vanuit deze tijdgeest wordt uitgelegd hoe de behoefte van de consument verandert op woongebied en hoe jij daar als retailer in de interieurbranche op in kunt spelen. NIA ACADEMIE heeft naar aanleiding hiervan een 3-daagse cursus ontwikkeld waarin je handvatten krijgt om deze (woon)trends toe te passen in het advies aan jouw klant en in de styling van je winkel. 

l inretail actuele woontrends stylink
Beeld via INretail

INretail is er voor iedereen die een (web)winkel heeft in retail non-food. Al 100 jaar helpen zij ondernemers vooruit. Namens 13.000 winkels knokken zij voor een sterke winkeleconomie. Zij kennen de markt door en door en geen vraag is ze te gek. Zo maken ze ondernemen makkelijker. 

TRENDS TOEPASSEN VOOR RETAILERS

Beursbezoek, inkoop, winkelstyling, consumentenadvies en interieuradvies. Allemaal momenten waarbij je met de laatste woontrends en meest populaire woonstijlen in aanraking komt. Achter deze microtrends zitten macrotrends en daarachter megatrends. Tijdens deze cursus leer je werken met deze nieuwe trends en waarden. We gaan ├ęcht aan de slag met het vertalen van trends naar jouw retailconcept. Deze vertaalslag kan impact hebben op de samenstelling en presentatie van je collectie. 

l woontrends in retail mister design stylink 1

CURSUSINHOUD
Ga voor de concrete inhoud van de cursus en voor inschrijven naar de cursuspagina op onze website.

DOCENT CHRISTEL BENNING
is eigenaar van CBStyling, een styling- en adviesburo dat zich o.a. bezighoudt met prognosestyling voor vakbladen, conceptontwikkeling voor merken en labels en stylingadvies aan opdrachtgevers in de zakelijke markt. 

l inretail christel benning
Christel Benning


share