Agenda

Stylistendag in De Woonindustrie

11 februari 2020 - 11 februari 2020

Prikkelend en leerzaam - hét event voor de interieurprofessional, 11 februari in Nieuwegein. 

stylistendag v

Op dinsdag 11 februari organiseert De Woonindustrie, samen met BNS Crisp en NIA ACADEMIE, een dag speciaal voor interieurstylisten. Met een mooi programma aan presentaties en lezingen belooft ook dit jaar de Stylistendag een prikkelende en leerzame dag te worden. Hieronder alvast een sneak preview van het voorlopige programma!

stylistendag woonindustrie nia bns crisp
Beeld via De Woonindustrie

Keynote door Monique van der Reijden

De nieuwste interieur- en designtrends, stylingtips en kleur- en materiaalcombinaties komen voorbij in de presentatie van journalist en trend-forecaster Monique van der Reijden. Zij maakt internationale trendproducties voor o.a. Elle Decoration, Eigen Huis & Interieur en trendcompass.nl. Haar persoonlijke ’Styling Top 10: what’s hot and what’s not!’ is een memorabele afsluiter van deze trendtalk. 

 • image87 mediumMonique van der Reijden

Volledig programma

 • 10.00 - 10.30 uur
  Ontvangst in het Atelier met petit fours (aangeboden door NIA ACADEMIE i.v.m. 10-jarig bestaan).
 • 10.30 - 11.30 uur
  Keynote spreker Monique van der Reijden
 • 11.30 - 13.30 uur
  Lunch- en beursbezoekmoment op eigen gelegenheid.
  BNS CRISP biedt een 'pay as you feel' lunch aan in de Crisp Homebase.
 • 12.00 - 12.45 uur 
  Presentatie Richard Venema | ‘Planthunten’ (hosted by BNS Crisp)
 • 13.00 - 13.45 uur 
  Lezing Studio Davero | Duurzaam design (hosted by NIA ACADEMIE)
 • 14.00 - 14.45 uur 
  Presentatie Anna Hutten (INretail) | Woontrends 2020/21 (hosted by NIA ACADEMIE)
 • 15.00 - 15.45 uur
  Presentatie Michel Andeweg | Geurmarketing (hosted by BNS Crisp)
 • 16.00 - 16.30 uur
  Bubbelen en netwerken met BNS Crisp & NIA ACADEMIE

Woontrends 2020 door Anna Hutten van INretail 

Trends 'hangen niet in de lucht’ maar komen voort uit de tijdsgeest. INretail heeft de tijdgeest in beeld en Anna Hutten legt uit wat dit voor gevolgen heeft op consumentengedrag en op kleur-, materiaalgebruik en vormgeving… De presentatie wordt uiteraard geïllustreerd met mooie voorbeelden van de trends van 2020!

Duurzaam design - Studio Davero 

Studio Davero werd in 2016 opgericht door Roxanne Kiel en Veerle Rigter, naar aanleiding van het winnen van een ontwerpprijsvraag voor duurzaam festivalmeubilair met de Mix & Match Lounge. De ontwerpstudio richt zich op duurzaam product-, interieur- en servicedesign.

Studio Davero wil mensen bewuster van en nieuwsgierig maken naar de waarde van materialen en de algemene kennis over het implementeren van een circulaire denkwijze vergroten. Ze laten zien dat duurzaamheid makkelijk, praktisch en leuk kan zijn! Hun werkwijze kenmerkt zich door een andere manier van denken over onze omgang met onze omgeving door te reflecteren op de huidige situatie en te creëren vanuit het bestaande.

Kom luisteren naar de planthunter! 

In de 18de en 19de eeuw was planthunten een heel normaal vak. Tot 1930, toen men even dacht dat alle planten ontdekt waren. Maar dat was natuurlijk niet zo. Hoe gaat het ontdekken van nieuwe plantsoorten nu eigenlijk in z'n werk, en hoe weet je wat planten precies doen?

Richard Venema begon als bloemist en werd zelfstandig ondernemer. Inmiddels werkt hij alweer 15 jaar bij Smit kwekerijen en houdt zich onder andere bezig met het ‘hunten’ en ontwikkelen van nieuwe planten. Hij neemt je graag mee in de wereld van het planthunten. Wil je weten wat de groene kamerplanten van kwekerij Smit voor jou kunnen betekenen in je stylingsklussen? Kom luisteren en neem een kijkje in deze unieke wereld van reizen, zoeken en openstaan voor de prachtige wereld van de groene kamerplant. 

Lunch bij BNS Crisp

Lunch tijdens de Stylistendag is altijd op eigen gelegenheid. Je bent van harte welkom om mee te lunchen met BNS Crisp! In de Homebase van Crisp staan soep, broodjes, sap en melk klaar voor de hongerige stylist. De lunch is gratis voor leden; niet-leden kunnen meelunchen volgens het 'pay-as-you-feel-principe'. Je doet een bijdrage in de pot en bepaalt zelf het bedrag!

Praktisch

 • Dinsdag 11 februari, van 10 tot 16:30 uur
 • Locatie: De Woonindustrie, Symfonielaan 1, Nieuwegein (gratis parkeren)
 • Een ticket voor de Stylistendag kost € 25. Leden van BNS Crisp en (oud-)studenten van NIA ACADEMIE betalen € 12,50. 
 • Aanmelden kan via deze link!
flexilex3 studio davero
Flexilex van Studio Davero


share